https://www.bloodhorse.com

Abel Tasman продадена за 5 милиона $

Кобилата Abel Tasman бе продадена за сумата от  5 милиона долара на търг в Keeneland.

Пет годишната дъщеря на Quality Road бе купена от една от  водещи световни състезателни и развъдни ферми Coolmore.

Тя  е била отглеждана в Кентъки от Clearsky Farms, създадена през 2008 г. от Eamon Cleary и сега собственост на синовете му, Bernard и Eamonn. Сравнително малка развъдна ферма, Clearsky Farms е финалист на Eclipse Award за изключителен селекционер от 2016 г., благодарение на няколко забележителни победи на коне, които са отгледани там, включително Ravers Stakes and Breeders’ Cup Classic.  Clearsky Farms закупиха  Abel Tasman през 2010 г. за $ 130,000.

Abel спечели осем от 16 старта в партньорството на China Horse Club и нейния развъдник, Clearsky Farms, спечелвайки  $2,793,385 от наградни фондове.Шест от тези победи са били в състезания от първа степен и затова наддаването просто започна в търговския павилион на Кийнленд на стойност 3 милиона долара.

Акцентите в кариерата започнаха с резултатите в Starlet Stakes 2016 (G1), под  грижите на треньора Саймън Калахан. След като се прехвърли на Bob Baffert, Абел Тасман спечели Kentucky Oaks, Acorn (G1) и Coaching Club American Oaks (G1) на 3-годишна възраст. В 4-годишна възраст, тя взе и Ogden Phipps(G1) и Personal Ensign (G1) .